МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалките, најдобри по хемија

 

prvo-vtoro-treto

   На 18.03.2017(сабота) во СОУ„Ѓорче Петров“ – Прилеп се одржа Општинскиот натпревар по хемија на кој учество зедоа и нашите гимназијалки: Јана Аџиоска, Елена Ангелеска, Ивана Дукоска, Михаела Павлеска, Натали Ристеска и Ана Петреска, под менторство на професорката Христина Манческа.  
  Со резултатите од натпреварот, нашите натпреварувачи уште еднаш докажаа дека имаат одлични знаења од хемијата.

Резултатите се следните:

  • Ивана Дукоска – освоии I место
  • Михаела Павлеска – освои II место
  • Јана Аџиоска – освои III место

   Со високите постигнати резултати овие ученички се здобија со правото за учество на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 22 Април 2017год.


Објавено на: 27 Мар 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија