МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Нови успеси по хемија

 

хемичарите на врвот

   На  14 мај 2017 год. на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Државниот натпревар по хемија.
   На натпреварот учествуваа повеќе од 70 ученици од средните гимназиски и стручни училишта во Македонија.
   Во силна конкуренција, нашите натпреварувачи ги освоија највисоките позиции.

  • Прва награда освои ученичката Викторија Дунимаглоска - чиј ментор е проф.Блаже Димески
  • Втора награда освои ученичката Ивана Дукоска - чиј ментор е проф.Христина Манческа.

   Со овие успеси, учениците од гимназијата „Мирче Ацев“ од Прилеп ја продолжија традицијата на постигнување на врвни успеси по хемија.


Објавено на: 29 Мај 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија