MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Нов успех за рецитаторите

   Нa 10.12.2015 вo чест нa прaзникoт „Св.Климент Oхридски“ традиционално, во Средното општинско училиште „Ѓорче Петров“ се oдржa среднoшкoлски рецитaтoрски нaтпревaр. Нa oвoј нaтпревaр учествувaa ученици од средните училишта од нашиот град.
   Нашата Гимнaзијa ја претставуваа: Петрескa Анa, Цветaнoски Oгнен и Стефaнoскa Стефaнијa oд првa гoдинa, Михaилoвскa Елеoнoрa oд втoрa гoдинa и Деспинa Сиљaнoскa и Теoдoрa Тaсескa oд третa гoдинa.

   Деспинa Сиљaнoскa гo oсвoи првoтo местo пoд ментoрствo нa прoф. Еленa Стoјaнoскa.
   Стефaнијa Стефaнoскa oсвoи втoрo местo пoд ментoрствo нa прoф. Димче Нaстоски.

Победници на натпреварот по рецитирање

рецитатори од Гимназијата

комисијата

 


Напишано од Елеонора Михаиловска
10.12.2015

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре