МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Секогаш најдобри во карате

 

Секогаш најдобри во карате

На 18.03.2016г. (петок) во Прилеп се одржа Државното првенство во карате за основни и средни училишта, во машка и женска конкуренција.

За прв пат оваа година, за средни училишта, во натпреварувачкиот дел се воведоа и борби.

На првенството учествуваа 300 натпреварувачи, а ние како Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп учествувавме со 9 натпреварувачи во машка и женска конкуренција, во кати и борби.

Гимназијата „Мирче Ацев“- Прилеп на ова натпреварување освои 8 места во машка и женска конкуренција во различни категории и со тоа по петти пат стана најтрофејно средно училиште во Македонија.

Учесници од Гимназија и освоени места се:

  • Димоска Маријана – I место - кати,
  • Димоска Мишела – II место – кати,
  • Ристески Дамјан – III место – кати,
  • Тодороски Огнен – III место – кати,
  • Димеска Лина – III место – кати,
  • Талеска Матеја – II место – кати и III место борби
  • Гокчев Андреј – II место – борби,

На првенството учествуваа и каратистите Никола Јолески и Даниел Гулабоски.

Одговорен (ментор) на нашата гимназиска карате екипа е професорот по спорт Орде Цветаноски.

Што се однесува до натпреварите во карате во нашава држава, нашите ученички Маријана и Мишела се најтрофејни во овој спорт веќе подолго време.

карате победници во турција

Еве ги нивните маѓународни успеси последниве две години:

2016 – Балканско првенство за сениори (во Турција) – освоено I место – ката тим
2016 – Европско првенство за јуниори (во Кипар) – освоено III место – ката тим
2015 – Светско првенство за јуниори (во Индонезија) – освоено II место – ката тим
2015 – Балканско првенствално за јуниори (во Хрватска)– освоено I место – ката тим

Маријана Димовска, индивидуално, освоено I место

Мишела Димовска, индивидуално, освоено II место

Балкански прваци Хрватска


Објавено на: 24 Мар 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија