МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Три први места по музичка уметност

 

   На 20.5.2017 год. во Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, се одржа Државен натпревар на детски и младински хорови и оркестри.
   На натпреварот учествуваше и нашата Гимназија, со мешаниот хор од 93 хористи и 16-члениот оркестар.
   На натпреварот и хорот и оркестарот ги освоија првите места.
   Наредниот ден (21.05) следуваше натпреварот во пеење, на кој учествувааше нашата ученичка Ангела Зероска, која со својот глас и изведба супериорно го освои првото место.
   Раководител и диригент на хорот и оркестарот како и ментор на Ангела е м-р Татјана Ивановска, професор по музичка уметност во нашата Гимназија.

   За талентот и умешноста во пеењето на Ангела Зероска, погледнете го и слушнете го нејзиниот настап на Гимфест 2017

    И оваа година, продолжува традицијата на освојување на награди на натпреварите по музичка уметност.


Објавено на: 28 Јун 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија