MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Ораторска вечер

   Младинската заедница на Гимназијата, за првпат досега, организираше Ораторска вечер во големата сала на Градската библиотека „Борка Талески“ Прилеп. Темата беше „Образувана и мотивирана младина, иднина и движечка сила на општеството“.
   На ораторската вечер учествуваа 9 оратори, ученици во училиштето од сите четири наставни години.
Големата сала на Градската библиотека беше претесна да ги прими сите присутни гости во публиката.
   Пред присутните со своите ораторски вештини се претставија: Ева Антулеска - ученик во трета година, Елена Атанасоска - ученик во четврта година, Ангела Митреска - ученик во втора година, Верица Попоска - ученик во четврта година, Орхидеа Деаноска - ученик во четврта година, Филип Горѓиоски - ученик во трета година, Давид Дамјаноски - ученик во прва година, Стефан Наумоски - ученик во прва година и Филип Димовски - ученик во втора година.
   Жири комисијата составена од проф. Емона Јованоска, проф. Димче Настоски, проф. Рубин Матески, проф. Мартин Наумоски и претседателот на младинската заедница Стефан Ристески, имаше тешка задача да ги избере најдобрите.

    За најдобри оратори беа прогласени:

 • Филип Горѓиоски - прво место
 • Елена Атанасоска - второ место
 • Ангела Митреска - трето место

   Директорот Кире Николоски на сите оратори им додели пофалници, а најдобрите добија дипломи и книги.

Стефан Ристески - Претседателот на Младинската заедница Ева Антулеска со својот говор Елена Атанасоска со својот говор Ангела Митреска со својот говор Верица Попоска со својот говор Орхидеа Деаноска со својот говор Филип Ѓорѓиоски со својот говор Давид Дамјаноски со својот говор Стефан Наумоски со својот говор Филип Димовски со својот говор Комисијата на ораторската вечер Додека комисијата решаваше Додека комисијата решаваше Додека комисијата решаваше Кратко обраќање на директорот Кире Николоски Пофалници за членовите на комисијата Пофалници за членовите на комисијата Пофалници за членовите на комисијата Пофалници за членовите на комисијата Пофалница за координаторот на Младинската заедница проф. Кети Ефремоска Ангела Митреска - трето место Елена Атанасоска - второ место Филип Ѓорѓиоски - прво место Заедничка фотографија

Публиката Публика

Фотографија:
Христијан Јанкоски и Бојан Илиески


Напишано на 27.11.2014 од:
Стефан Ристески и Јулијана Богданоска

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре