МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Во чест на Мирче Ацев

 

   На 04.01.1943 година, згасна животот на Мирче Ацев, револуционерот чие име го носи нашата Гимназија. Во негова чест, традиционално учениците и професорите реализираат низа активности со кои му оддаваат почит на Патронот.
   Одбележувањето на Патрониот празник започна пред новогодишните празници со прекрасната поетска вечер, а продолжија на 04.01.2017г. со полагање на свежо цвеќе на Могилата на непобедените, пред бистите на херојот во Паркот на револуцијата и во училишниот двор.

Могила Прилеп Парк на револуцијата Прилеп
Цвеќе на Могила Прилеп Свежо цвеќе на Могила Прилеп
Младинска организација Прилеп биста на Мирче Ацев Прилеп на Могила
Мирче Ацев Гимназија полагање патронат Полагање цвеќе во гимназија
Сојуз на борците Прилеп ученици Прилеп Гимназија

    Вечерта во Народниот театар „Војдан Чернодрински“ се одржа свечена академија на која присутните подетално се запознаа со животот и делото на Мирче Ацев, а потоа дел од талентираните ученици од нашето училиште и гостите на вечерта приредија пригодна програма со која го задржаа вниманието на публиката.

ucilisen hor Патронат Гимназија 2017

патроната на гимназијата Мирче Ацев театарска претстава гимназија прилеп

Лора театарска претстава Прилеп Маринко Шлакески

фотографија: Горан Попоски и Бојан Илиески


Објавено на: 04 Јан 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија