МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Целосна победа на натпреварот по англиски јазик

 

Od natprevarot po angliski

  На 18.03.2017 година во просториите на ООУ „Блаже Конески“ Прилеп, во организација на ELTAM (Ацосијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија), се одржа натпревар по англиски јазик за општините Прилеп, Македонски Брод, Крушево, Кичево, Кривогаштани и Долнени.

   Во конкуренција од 22 ученици од средните училишта од општина Прилеп и општина Кичево, нашите гимназијалци

Божидар Цветкоски освои прво место,
Ѓорѓи Димески освои второ место и
Александар Видески освои трето место.

   Со постигнатиот успех нашите гимназијалци продолжуваат на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 08.04.2017.

   Им посакуваме многу среќа и успех!

наставнички по англиски јазик

фотографиите се позајмени од Facebook профилот на ООУ „Блаже Конески“ - Прилеп


Објавено на: 19 Мар 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија