MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Регионални победници на натпреварот „Наноматеријали-материјали на иднината“

Елена Вандеска и Никола Момироски, победници на регионалниот натпревар Наноматеријали 2015

     Во организација на Технолошко-металуршкиот факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ од Скопје, а под покровителство на Министерството за образование на Република Македонија, на 04 април се одржаа регионалните натпревари „Наноматеријали - Материјали на иднината“ - 2015.
     На натпреварот од Битолскиот регион, каде што припаѓа и нашата Гимназија, нашите ученици Елена Вандевска и Никола Момироски го освоија првото место. Тие во просториите на ТМФ во Скопје го презентираа својот проект пред комисијата составена од професори на факултетот.
     Ментор на гимназијалците Никола и Елена им е проф. Ана Велјаноска.
     Победниците од регионалните натпревари ќе ги измерат силите на државниот натпревар кој треба да се одржи во Струга.


Објавено на 05.04.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Аларм за природата 2018
Аларм за природата 2018

Нови успеси по ликовна уметност
Нови успеси по ликовна уметност

Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија
Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија

Поетска вечер на странски јазици
Поетска вечер на странски јазици

Први по прва помош
Први по прва помош

Четири награди од државниот натпревар по хемија
Четири награди од државниот натпревар по хемија

Прилепските одбојкарки на тронот
Прилепските одбојкарки на тронот

Две први и една втора награда по географија
Две први и една втора награда по географија

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре