MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Поетска вечер „Македонија“

   По повод патрониот празник на нашето училиште, традиционално и оваа година се одржа Поетска вечер. На Поетската вечер насловена како „Македонија“ нашите рецитатори рецитираа родољубива поезија од македонкски поети. Поетската вечер се одржа на 29.12 во џез клубот „Take five“ .
   Организатор на поетската вечер беше професорката по македонски јазик и литература Весна Михаиловска, која воедно е ментор на поголемиот дел од рецитаторите на вечерта.

  Пред публиката се претставија рецитаторите:

- Теодора Силјаноска
- Стефанија Дукоска
- Бојан Шлакески
- Игор Гагалески
- Бојан Јорданоски
- Стефанија Рикалоска
- Деспина Силјаноска

За музичкиот дел се погрижија:

- Марко Цветаноски
- Марко Маркоски
- Бојан Илиоски
- Михаела Пацаноска и
  Стефанија Дукоска

Гости на вечерата беа рецитаторите од прва година под менторство на профескорката Ленка Јованоска:

- Елеонора Михајловска
- Давид Гагалески
- Александра Илиеска
- Цвете Јанеска
- Виктор Николоски

Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“ Поетска вечер „Македонија“

Фотографија: Христијан Јанкоски


Објавено на 30.12.2014

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре