МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Најдобри рецитатори

 Најдобри рецитатори во 2017 год.

    На 4.11.2017 год. во просториите на Градската библиотека „Борка Талески“ во Прилеп се одржа натпревар за најдобар рецитатор.
По повод месецот на книгата Градската библиотека „Борка Талески“ секоја година организира натпревар за најдобар рецитатор на кој учествуваат ученици од сите основни и средни училишта од општината.
   И оваа година во категоријата на ученици од средните училишта гимназијалците беа најдобри.
   Првото место го освоија ученичките Елеонора Михаиловска од IV-1под менторство на проф.Ленка Јованоска и Леона Митревска од III-2 под менторство на проф. Весна Михаиловска.
   Ученичката Сара Атанасоска од II-3 под менторство на проф. Емона Јованоска го освои третото место.

   Овие награди се уште една потврда дека Гимназијата го негува талентот на учениците и љубовта кон поезијата и пишаниот збор.


Објавено на: 05 Ное 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија