МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

Шест награди за нашите ученици

 

   И оваа година по повод месецот на книгата Градската библиотека „Борка Талески“ Прилеп ги одржа традиционалните натпревари за најдобар рецитатор и најдобра лична творба.

во градската библиотека Со наградените во библиотеката

   На 12.11.2016 се одржа општинскиот натпревар за најдобар рецитатор на кој во категоријата на средношколци нашите ученици го освоија второто и третото место и тоа:

   -Сара Атанасоска од I-3 второ место (ментор проф. Емона Јованоска)
   -Елеонора Михаиловска од III-1 трето место (ментор проф. Ленка Јованоска)

   И на 13.11.2016 на конкурсот за најдобра лична творба за 2016, повторно награди за нашите гимназијалци.
   Во категоријата ученици од средно образование за најдобра песна:

   -Христина Петкоска од III-1 го освои првото место (ментор проф. Ленка Јованоска)
   -Маја Атанасоска од IV-8 го освои третото место (ментор проф. Христина Кочоска)

   Во категоријата ученици од средно образование за најдобар расказ:

   -Теодора Тасевска од IV-9 освои второ место (ментор Весна Михаиловска), а
   -Деспина Јосифоска од IV-5 го освои третото место (ментор проф. Христина Кочоска)

сите заедно


Објавено на: 15 Ное 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2021
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија