МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Посета на операта „Севилскиот бербер“

 

гимназијалци на операта Севилскиот бербер

  

   Прилепските гимназијалци повторно ја посетија Македонската опера и балет. Овојпат имаа можност да ја проследат операта „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини. Операта со комично либрето, прекрасна сценографија, костимографија и професионална изведба предизвика посебен интерес кај нашите ученици.

   Операта ја посетија вкупно 100 ученици. Посетата беше организирана и реализирана од проф. по музичка уметност Наталија Гарбеска, М-р Татјана Ивановска како и професорите по ликовна уметност Александар Џинго и Гордица Димитриевска Груеска.

 


Објавено на: 31 Окт 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија