МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Посета на операта „Риголето“

 opera

Неизмерно воодушевување, инспирација, дружење, опера...

Вака дел од гимназијалците го поминаа 24-ти февруари. Поголем дел од денот го поминаа едукативно и со големо задоволство ја проследија операта „Риголето“.

Учениците беа инспирирани од либретото и опојната музика на Џузепе Верди во романтичарски дух. Доказ за нивното задоволство, беа нивните лица по завршувањето на изведбата.

Ова еднодневно патување претставува искуство повеќе, кое ќе биде незборавно како за учениците, така и за иницијаторите и организаторите на овој настан, професорките по музичка уметност Наталија Гарбеска и Татјана Ивановска.

Во продолжение ви приложуваме дел од сликите и се надеваме деќа ќе доловиме барем дел од тамошната атмосферата.

 rigoleto opera риголето

на опера хорот на опера

сите заедно крај

заедничка фотографија

Ученици на опера

Напишано од: Стефани Стефаноска и Филип Димоски


Објавено на: 26 Фев 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија