МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците на карневалот Прочка

 

   Гимназијалците и оваа година се наградени на меѓународниот Карневал Прочка 2017 - Прилеп.
   На изложбата на маски награди освоија учениците Дунимаглоска Викторија и Димоски Димитар под менторство на проф. Гордица Димитриевка - Груеска, а на дефилето на овој меѓународен карневал учениците со своја групна маска го освоија третото место во категоријата современа маска под наслов „Ден и Ноќ“ под менторство на проф. Александар Џинго.


 


Објавено на: 02 Мар 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија