МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Проектна активност по хемија

 

хемиската лабараторија во Витаминка


   Како дел од проектната активност од природните науки - хемија, во континуитет се организираат посети на лаборатории на институции и производствени капацитети се со цел да се поттикнуваат учениците на интетес, креативност и примена на нови форми и методи во развојот на образовниот процес и нивната професионална ориентација.
   Оваа учебна година беа посетени ПМФ - Институт за хемија и физика, каде учениците можеа да се запознаат со начинот на функционирање и организирање на наставата за студентите и учество во истражувачки проекти, лабораториите на Хемиско технолошкото училиште СОУ „Орде Чопела“ Прилеп, каде имаа прилика да проследат, а и самите да импровизираат некои експерименти и хемиската лабораторија на ПИ Витаминка Прилеп, каде преку инструментални методи беа запознати со основните критериуми за анализа и синтеза на квалитетот на производите.

хемиската лабараторија во Орде Чопела  Витаминка - лабораторија

хемискатата лабораторија во Витаминка


Објавено на: 23 Авг 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија