MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Прво и трето место по прва помош

Прво место по Прва помош

     Во саботата, на 9ти мај 2015 година, се одржа општинскиот натпревар по Прва Помош организиран од Црвен Крст на Република Македонија-Општинска организација Прилеп. Учество зедоа 5 екипи од средните училишта и 9 екипи од основните училишта во општинава. Се работеше на едно работно место каде учесниците имаа можност да ги покажат своите знаења и вештини за даванње на Прва Помош. Натпреварот имаше и едукативен карактер со цел се повеќе млади да се запознаат со Првата помош и Црвениот Крст како и подигање на свеста за волонтирањето.
          Наградени средни училишта:
-1 место СОУ Гимназија „Мирче Ацев“-прва екипа
-2 место СОУ „Ѓорче Петров“-прва екипа
-3 место СОУ Гимназија „Мирче Ацев“-втора екипа
          Наградени основни училишта:
-1 место ООУ „Климент Охрдиски“-прва екипа
-2 место ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“
-3 место ООУ „Кочо Рацин“
     Гимназијата, како и 20 години наназад, ќе ја претставуваат општинава на Државниот натпревар по Прва помош, кој ќе се одржи оваа есен. Членови на екипата се: Теодора Стеваноска(капитен) , Петар Тодороски, Искра Димоска, Јана Наумоска, Андреј Кироваков, Косара Блажеска, Цвете Јанеска и Елеонора Михаиловска. Ментор на екипата од Гимназија, кој секоја година се погрижува за успешен тим, е Гоце Ѓоргиоски.


Објавено на 12.05.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре