MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Прво место на натпреварот по македонски јазик и литература

Бисера Мицеска - победник на регионалниот натпревар по македонски јазик и литература

     На триесет и осмиот регионален  натпревар по македонски јазик и литература кој се одржа на ден 04.04.2015 во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп свој претставник имаше и СОУ Гимназија „Мирче Ацев“. Во конкуренција на учениците од средните училишта од општините Прилеп, Битола, Македонски Брод и Демир Хисар,  нашата ученичка од трета година Бисера Мицеска, освои 90 поени и го освои првото место на натпреварот.
    Со тоа Бисера обезбеди учество на државниот натпревар кој ќе се одржи на ден 09.05.2015 во Македонски Брод.
     Ментор на Бисера Мицеска е професорот по македонски јазик и литература Мартин Наумоски.


Објавено на 08.04.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Аларм за природата 2018
Аларм за природата 2018

Нови успеси по ликовна уметност
Нови успеси по ликовна уметност

Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија
Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија

Поетска вечер на странски јазици
Поетска вечер на странски јазици

Први по прва помош
Први по прва помош

Четири награди од државниот натпревар по хемија
Четири награди од државниот натпревар по хемија

Прилепските одбојкарки на тронот
Прилепските одбојкарки на тронот

Две први и една втора награда по географија
Две први и една втора награда по географија

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре