МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Прво место во стрелаштво

 strelastvo стрелаштво

   На државниот натпревар во стрелаштво за средни училишта кој се одржа во Охрид, Викторија Тренческа го освои првото место.
Покрај тоа што се закити со златен медал, како награда доби право бесплатно да присуствува на летниот камп во Охрид,  кој го организира Федерацијата за училишен спорт и Агенцијата за млади и спорт.
   Во категоријата на младинци минатогодишниот шампион Антонио Николоски и вицешампионот Емануел Секулоски не го издржаа психолошкиот притисок и не се  пласираа на првите три места.
   На овај натпревар  дебитираа Михаела Стојаноска, Ивана Наумоска и Јована  Белушаноска  ученички од прва и втора година.

   Ментори на натпреварувачите им се Стерјоски Дејан и Ѓорѓиоски Гоце.

Викторија прво место во стрелаштво


Објавено на: 26 Ное 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија