МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Регионален натпревар по математика

 

   На ден 18 февруари се одржа регионалниот натпревар по математика за средните училишта. Оваа година домаќин беше Гимназија „Мирче Ацев“ –Прилеп. На натпреварот зедоа учевству ученици од Битола, Прилеп, Ресен и Демир Хисар.
   Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

I-година
     Емилија Џајкоска освои III награда;  - ментор: Афродита Стефаноска

II-година
     Ана Георгиеска освои II-награда а Симона Тошеска освои пофалница; - ментор: Маријана Спиркоска
     Ѓорѓи Коцевски освои III -награда;  -ментор: Барбара Велјаноска

III -година
     Славчо Премчески освои I -награда, а Андреј Мрчески освои II -награда; - ментор: Евгенија Нешкоска

   Следува државниот натпревар што ќе се одржи на 18 март 2017 во Скопје. Им посакуваме многу среќа на учесниците од нашата Гимназија и се надеваме дека ќе се закитат со награда


 


Објавено на: 01 Мар 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија