МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназиските шаховски мајстори - повторно на врвот

 

Прво место во шах за гимназиските мајстори

   По повод Патрониот празник на училиштето СОУ „Орде Чопела“, традиционално, се одржа турнир во шах на кој учествуваа екипи од средните училишта.
   Наштата Гимназија ја претставуваа Гоце Ѓорѓиоски (прва табла), Ефто Димов (втора табла) Миле Матески (трета табла) и Филип Ачкоски (четврта табла)
   Во финалето нашата шаховска екипа ја победи екипата на „Орде Чопела“ со резултат 4:0

Прва табла:  Гоце Ѓорѓиоски 1 - 0 Ѓорѓи Арсов
Втора табла: Ефто Димов 1 - 0 Каме Бошкоски
Трета табла: Миле Матески 1 - 0 Панче Паноски
Четврта табла: Филип Ачкоски 1 - 0 Зоран Ристески

Овој шаховски успех е продолжување на традицијата на нашето училиште, секогаш да биде во самиот врв во шах.


Објавено на: 11 Апр 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија