МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Второ место во шах

 Шах Шаховски   На државното пренство во шах кое се одржа во приватната гимназија „Алгоритам“ во Скопје учениците од нашата гимназија постигнаа голем успех.
   Најголем успех постигна ученикот од IV 7 Давид Манески кој го освои второто место и се закити со сребрен медал и награда бесплатно учество на летниот камп во Охрид кој го организира Агенцијата за млади и спорт и Федерацијата за училишен спорт.

   Премчески Славчо се пласира на четвртото место, а ученичката од прва година Звездакоска Ана го освои петото место во женска конкуренција.
   На натпреварот учествуваа и Христоски Бојан и Маџоски Трајче кои заедно со Манески Давид и Премчески Славчо во екипна конкуренција беа рангирани на второто место.

   Ментор на екипата е Ѓорѓиоски Гоце
второ место шах


Објавено на: 03 Дек 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија