МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Најуспешните гимназијалци

 

На 17 мај 2016, 62 ученици, освојувачи на први втори и трети места на најразлични државни и меѓународни натпревари во оваа учебна година, заедно со директорот Кире Николоски и професорите - ментори, во големата сала на локалната самоуправа, остварија средба со градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески.

Градоначалникот ги поздрави присутните и им посака и понатаму да постигнуваат врвни резултати, потенцирајќи дека прилепската Гимназија отсекогаш била расадник на интелектуалци, а таквата традиција треба да ја продолжат и сегашните генарации ученици и професори.

Гимназијата „Мирче Ацев“ е единственото училиште во градот, и едно од ретките средни училишта во државата, кое секоја година на многу полиња, постигнува високи резултати.

 


Фотографија: Бојан Илиески


Објавено на: 19 Мај 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија