МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Трето место на „Арт хепенинг“

 

ликовен хепенинг

   Младиот ликовен уметник Славчо Павлески, ученик во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ освои трето место на традиционалната петта манифестација „Арт хепенинг“ организирана од Ротари клубот од Прилеп.
   Манифестацијата се одржа на 03.11.2016 година а темите на ликовниот натпревар беа „Прилепчани низ историјата“ и „Ротари во служба на човештвото“
   За учеството на манифестацијата на сите учесници им беа доделени благодарници, а делата од младите уметници ќе бидат изложени на аукциони изложби. Сретствата од истите ќе се наменат во хуманитарни цели.

ликовна манифестација во Прилеп ученици уметници
со диплома

   Ментор на Славчо му е професорката по ликовна уметност Гордица Димитриевска Груеска.

 


Објавено на: 04 Ное 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија