MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Прво место за гимназискиот хор и второ место за оркестарот

   На 24.05.2015, на Државниот натпревар на хорови кој се одржа во Кавадарци, во I категорија - мешани хорови, нашиот гимназиски хор го освои првото место.  Хорот ги изведе композициите ,,Chi la gagliarda" од Baldasare Donato како задолжителна и  „Тебе Појем" од Стеван Мокрањац.

   На 22.05.2015, на Државниот натпревар на оркестри кој исто така се одржа во Кавадарци, во I категорија, нашиот гимназиски оркестар кој брои 25 ученици го освои второто место. Оркестарот настапи со изведбите на „О Јано, Јано“ и "Take Five" во аранжман на Тања Ивановска.

оркестарот на гимназијата во Прилеп

   Раководител и диригент на хорот и оркестарот е професорката по музичка уметност М-р. Татјана Ивановска. Под нејзино водство, победите и успешните настапи на нашиот хор и оркестар на многу натпреварувања години наназад, стануваат традиција за нашето училиште.


Објавено на 26.05.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре