MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Шест медали за нашите ученици

Шест медали од натпреварите по Народна техника

       На 51-виот Државен натпревар на младите истражувачи од Република Македонија, кој се одржа на 25-04-2015 г. во СОУ  „Св. Кирил и Методиј“ – Неготино,   учествуваа 10 ученици од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“  Прилеп во различни  области и ги постигнаа следните  резултати:

1)     Доротеа  Дамјановска – ученичка во II-6 – во областа Микробиологија го освои првото место – златен медал,  под менторство на проф. Милка Трајкоска

2)     Галена  Велеска – ученичка во II-6 – во областа Микробиологија го освои третото место – бронзен медал,  под менторство на проф. Милка Трајкоска

3)     Андреј  Стојкоски – ученик во I-7- во областа Енергетска ефикасност на објектите го освои  второто место – сребрен медал, под менторство на проф. Ана Велјаноска

4)     Димитар  Милески – ученик во II-1 -  во областа Дизајн на веб страници го  освои  второто место – сребрен медал, под менторство  на проф. Анкица Стеваноска Јанческа

5)     Елена Спиркоска – ученичка во II-6-  во областа Примена на софтвер го  освои  второто место – сребрен медал, под менторство  на проф. Анета  Стојческа

6)     Теодора  Тасевска - ученичка во II-7-  во областа Органска хемија го  освои  третото  место – бронзен  медал, под менторство  на проф. Блаже  Димески

 


Објавено на 29.04.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре