МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Продолжуваат успесите по хемија

 

   На ден 22.04.2017 (сабота) во СОУ„Ѓорче Петров“ – Прилеп се одржа Регионалниот натпревар по хемија за учениците од средните училишта на кој учество зедоа ученици од Битола, Демир Хисар, Долнени, Кривогаштани, Крушево, Македонски Брод,Прилеп и Ресен.
   Нашите гимназијалци постигнаа одлични резултати. 

   Најдобро се пласираа следните ученици:

I категорија:

  • Давид  Арсовски – I место
  • Давид Талески – II место
  • Викторија Дунимаглоска – III место
  • Мила Јагуриноска – IV место

II категорија

  • Ивана Дукоска – I место
  • Михаела Павлеска – III место

IV категорија:

  • Максим Ристески - I место
  • Фросина Димоска - II место
  • Теодора Петкоска – III место

   Ментор на учениците од  I и IV категорија име е професорот Блаже Димески, а на учениците од II категорија професорката Христина Манческа.

   Овие ученици ќе ја претставуваат гимназијата „Мирче Ацев“ на државниот натпревар по хемија.

   Им посакуваме многу успех!


Објавено на: 01 Мај 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија