МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Врвни успеси по математика

 

Врвна математичарка

   Учениците од нашата гимназија редовно постигнуваат успеси на математичките натпревари.

   Ученичката од прва година, Емилија Џајковска, по освојувањето на втората награда на општинскиот натпревар по математика, на регионалниот освои трета награда, а потоа и на државниот натпревар кој се одржа на  18.03.2017 на ФЕИТ - Скопје, освои,  исто така,  трета награда и беше меѓу најмладите учесници на овогодишната ММО (Македонска Математичка Олимпијада).

   Нејзината професорка по математика и класен раководител, Афродита Стефаноска, вели дека Емилија е солиден и  примерен ученик  и врвен математичар, дека неуморно работи и се надоградува со теми и задачи кои се вон наставната програма по математика  и дека допрва ја чекаат уште поголеми успеси.

   Браво Емилија!!!


Објавено на: 26 Апр 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија