МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Три медали за гимназиските стрелци

 

najdobri strelci

   На ден 18.11.2016 во Охрид на стрелиштето „Беј Бунар“ се одржа државен натпревар во стрелаштво за средни и основни училишта на кој учество зедоа повеќе од 100 учесници.

   Од гимназијата „Мирче Ацев“ учествуваа четворица учесници од кои тројца остварија значаен успех. И тоа:

- Антонио Николоски го освои првото место и златниот медал со резултат од 170 кругови, во категорија средни училишта - машки
- Емануел Секулоски го освои второто место и сребрениот медал со остварен резултат од 160 кругови, во категорија средни училишта - машки
- Викторија Тренческа го освои првото место и златниот медал со резултат од 166 кругови, во женска конкуренција

   И четвртиот член, Катерина Бошкоска оствари голем успех пласирајки се на 6-тото место.
   Ментор на учениците им е Гоце Ѓорѓиоски.

prilepski strelci

 

 


Објавено на: 23 Ное 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија