МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците во Загреб

Гимназијалци во посета на Загреб

    15  ученици од IV-8 клас  од нашата Гимназија заедно со својот ментор - професорката по информатика Анкица Стеваноска Јанческа и педагогот на училиштето Светлана Барлакоска, од 08 до 12 ноември беа во посета на Загреб и партнер училиштето „II Gimnazija“ како награда за проектот „Digital friendship“ на eTwinning мрежата според  Move2Learn, Learn2Move иницијативата во организација на Европската комисија и финансирана од ERASMUS+ програмата.

   При посетата на партнер училиштето нашите учениците присуствуваат на часови по хемија, физика, филозофија и хрватски јазик со цел да се запознаат со дел од наставата според хрватскиот образовен систем.

   Потоа се реализираат две презентации за државата, градот и училиштето од страна на учениците од  „II Gimnazija“ - Загреб и учениците  од нашата Гимназија.

   Исто така учениците од  „II Gimnazija“ заедно со нашите ученици ги разгледуваа културните и историските знаменитости на Загреб.

   За учениците Макеска Александра, Николоски Антонио, Петреска Бистра, Јанеска Цвете, Дамјаноски Давид, Грижоска Евгенија, Костоска Фросина, Стеваноска Исидора, Хаџи Спироска Искра, Блажеска Косара, Лазов Леонардо, Андрееска Марија, Јовеска Теодора, Николоски Виктор и Ајша Исаки оваа посета претставуваше добра можност да ги запознаат своите врсници од Загреб, да стекнат нови познанства, да се запознаат со европското образование, да покажат дел од своето знаење и вештини и да соберат незаборавни спомени.


Објавено на: 15 Ное 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија