MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Поетска вечер „Времеплов“

   На 26.12.2015 во Кафе „Вирус“ во рамките на одбележувањето на патрониот празник на училиштето Гимназијата „Мирче Ацев“ организираше  поетска вечер. Оваа поетска вечер ја именувавме „Времеплов“. Прошетавме низ времето, рецитиравме стихови почнувајќи од народната поезија па до денес. Меѓу големите имиња на македонската поезија, се најдоа и стихови на нашите ученици Филип Димкоски и Симона Паскоска.

Кратко обраќање на градоначалникот Марјан Ристески на почетокот на настанот Техничка поддршка :)

   Водители на оваа вечер беа Трајче Маџоски и Елеонора Михаиловска.
   Стихови рецитираа: Цвете Јанеска, Виктор Николоски, Александра Илиеска, Давид Гагалески, Ана Петреска, Деспина Сиљаноска, Теодора Тасеска, Марија Јорданоска,Елиза Миноска, Огнен Цветаноски, Сања Котеска, Стефани Мирческа, Андреј Крстев, Димитар Цветаноски, Стефанија Стефаноска, Давор Аврамоски,Теодора Чолакоска,Трајче Маџоски и Елеонора Михаиловска.
   Времепловот не бил целосен без рецитаторите кои ги започнаа овие поетски вечери. Затоа како гости на вечерта рецитираа и Бобан Алексоски и Ивана Петреска.
   За музичкиот дел се погрижија: Анастазија Христоска, Ивона Нанческа, Михаел Милошески, Меланија Тодороска, Филип Шабаноски, Ивона Кормушоска, Бојан Попески, Стефан Костоски, Андреј Танески, Марко Маркоски и Магдалена Кузманоска.

   Менори на настанот беа професорите: Ленка Јованоска, Весна Михаиловска и Татјана Иваноска.

  Техничка поддршка на настанот беа проф. Николче Богданоски со учениците Марко Цветаноски и Петар Цветаноски (тон мајстори) и Христијан Стојкоски кој ги изработи плакатот и поканата за настанот.


Се извинуваме за лошиот квалитет на некои од сликите

Напишано од: Елеонора Михаиловска
Фотографија: Бојан Илиески
Објавено на 31.12.2015 год.

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре