MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Уште еден успешен настап на нашите информатичари

Марко Маркоски, Стефан Николоски и Анкица Стеваноска Јанческа

     На XXVI –тиот Државен натпревар по Информатика (област програмирање) што се одржа на 28.03.2015 година во просториите на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство во Скопје, учествуваат  двајца ученици   од нашата Гимназија. Под  менторство  на професор Анкица Стеваноска Јанческа, тие успешно го претставија нашето училиште и ја продолжија традицијата на постигнување на високи резулати.

1)    Маркоски Марко - ученик во III – 8 клас – освои II (втора)  награда
2)    Николоски Стефан – ученик во IV - 8 клас – доби пофалница за успешно учество и стипендија за бесплатно студирање на ФИНКИ

     Двајцата ученици ќе учествуваат на XIX – тата Македонска Олимпијада по Информатика, што ќе се одржи во Скопје на
17-18.04.2015 година.

Марко Маркоски при доделувањето на наградите на натпреварот по информатика На натпреварот по информатика Стефан Николоски на Државниот натпревар по информатика


Објавено на 29.03.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Аларм за природата 2018
Аларм за природата 2018

Нови успеси по ликовна уметност
Нови успеси по ликовна уметност

Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија
Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија

Поетска вечер на странски јазици
Поетска вечер на странски јазици

Први по прва помош
Први по прва помош

Четири награди од државниот натпревар по хемија
Четири награди од државниот натпревар по хемија

Прилепските одбојкарки на тронот
Прилепските одбојкарки на тронот

Две први и една втора награда по географија
Две први и една втора награда по географија

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре