МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

На децата треба да им се чита

 

roditeli i deca

На децата треба да им се чита од мали нозе. Читањето ја поттикнува блискоста, ја развива меморијата, го стимулира говорот.

Така се раѓа трајната љубов кон книгата.

Децата од раното детство паметат прекрасни моменти и ситуации доживеани со родителите, токму преку книгата.

Децата стануваат читатели токму во прегратките на родителот. Читањето е активност која се пренесува од генерација на генерација.

Вие, почитувани родители, бидете им пример на своите деца. Помогнете им да го засакаат читањето. Научете ги дека книгите се најтивки пријатели и најтрпеливи учители.

Книгите ни го променуваат животот, ни ги ублажуваат проблемите, нè враќаат во минатото, нè понесуваат во иднината ...

Затоа, читајте и запомнете:

„Кој е наведнат над книгата, тој оди исправено!“

 

 

Напишано од:

Стручен соработник - библиотекар, проф.Рената Думбаловска

 


Објавено на: 29 Апр 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија