МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

„Екскурзија низ текст и слики“
Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

  За секоја генерација гимназијалци, во трета година се реализираше повеќедневна научна екскурзија низ повеќе европски држави. Притоа посетувани беа значајни културни и историски знаменитости. Секоја екскурзија за учениците претставува незаменлив настан кој се памти целиот живот. Многу фотографии, видеозаписи, случки, згоди и незгоди, незаборавно дружење ... остануваат во спомените на учениците. 

  Бидејќи не може да се реализира планираната повеќедневна екскурзија, низ фотографии и текст дознајте нешто повеќе за неколку од градовите што требаше да бидат посетени.

   Проектот е дело на ученичките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска, под менторство на професoрот по историја Кире Николоски.


Објавено на: 09 Мај 2020

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија