МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска,
првиот педагог во средните училишта во Прилеп

   Што значи да се биде прв меѓу првите... да треба да се учи, а воедно и друг да се поучува? Што значи да се биде прв педагог во средните училишта, прв педагог во престижната прилепска Гимназија „Мирче Ацев“?

   Вера Сувочалмоска е почеток на новата историја, почеток на стрчната служба во средните училишта во Прилеп.


Објавено на: 18 Јун 2020

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија