МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалец на проект во Шпанија

 

Давид Дамјаноски во Шпанија

   Од 27.11.2016 до 03.12.2016 Давид  Дамјаноски, ученик во  нашата гимназија, беше во Камбре, Шпанија како учесник во проектот на Erasmus+ „Unpick your history, weave your future“. Координатор на проектот беше М-р Каролина Дамјаноска.

   Покрај македонци, во проектот учествуваа и ученици од Шпанија, Италија и Чешка.

   Во проектот беа реализирани предавања, работилници и активности за теоретско и практично учење, а како дел од проектот посетени беа Сантијаго де Компостела и музејот во истиот град, потоа фабриката на „Pull&Bear“ како и институтот за нанотехнологија „CICA“ во  А Коруња.

предавање работилница Шпанија

посета Шпанија сите Шпанија

   Целокупниот престој во Шпанија и реализацијата на проектот проследени беа со активности за дружење меѓу учениците од различните земји.


Објавено на: 08 Дек 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија