МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Trash Fashion 2016

 

По повод Светскиот ден на животната средина 5 јуни, Здружението на граѓани „ОХО“ по шести пат ќе организира Trash Fashion Macedonia – модна ревија на креации изработени со реупотреба на материјали. Оваа иницијатива е дел од програмата „Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем“ која се реализира во соработка со „Швајцарската агенција за развој и соработка“ и „Министерство за Образование и Наука на Р.Македонија“

Во нашето училиште, на 28.04.2016, се одржа модна ревија  на која учествуваа 6 (шест) тима. Учениците собраа рециклирачки материјали (хартии, пластика, најлони и др.) кои ги употребија за своите модни креации. Исто така и родителите го подржаа овој училишен настан.

trash-fashion ревија траш фејшн

Дипломи освоија за

1 место тимот

1.Надица Чолаковска
2.Ангела Митреска
3.Кети Спиркоска

2 место тимот

1.Ивана Костоска
2.Марија Јованоска
3.Борјана Конеска

3 место тимот

1.Евгенија Грижоска
2.Исидора Овезоска
3.Андреј Стојкоски

Останатите тимови освоија пофалници.

Првонаградениот тим продолжува на државен натпревар во Скопје во МКЦ кој ќе се одржи денес (02.06.2016 година) под менторство на професорот по ликовна уметност Гордица Димитриевска – Груеска.


Објавено на: 02 Јун 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија