МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Четири златни медали за нашите гимназијалки

 

Елеонора и Ивана - четири златни медали

   На 22.10.2016 во Скопје се одржа 32-от Интернационален танцов натпревар „Скопје Опен 2016“
   На овој натпревар гимназијалките Ивона Нанческа и Елеонора Михаиловска освоија по два златни медали. Елеонора првото место го освои во категоријата Dance Show Solo Youth, а Ивона првото место го освои во категоријата Latino Show Solo Youth.

   Двете заедно ја претставуваа Македонија и во категоријата Latino Show Duo Youth каде освоија прво место и златен медал.

златни медали - претставници на Македонија

   Танцот е нивната љубов, а златните медали потврда за нивната упорност и работа и поттик за понатамошни успеси.


Објавено на: 24 Окт 2016

 

Слични содржиниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2019
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија