МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
Настани
21 Ное 2020
ГИМ - училишен весник бр.1
ГИМ - училишен весник бр.1

   Излезе новиот број на училишниот весник „ГИМ“ во електронска форма

07 Јул 2020
Награда за физичарите иноватори при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Награда за физичарите иноватори при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

   „Паметна сушара за тутун, чај и други билки“ - проект на гимназијалците физичари - иноватори.

29 Јун 2020
За генерацијата матуранти 2019/2020
За генерацијата матуранти 2019/2020

    Во саботата на 27.06.2020 г. на матурантите од Гимназијата „Мирче Ацев“ им беа врачени дипломите.

06 Мај 2020
Со видео рецитација на „Бели мугри“ учениците од прилепската гимназија го одбележаа Денот на македонската азбука
Со видео рецитација на „Бели мугри“ учениците од прилепската гимназија го одбележаа Денот на македонската азбука

   Видео рецитација на учениците од Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп по повод Денот на македонската азбука

03 Мај 2020
Во чест на Гоце Делчев, Пере Тошев и солунските атентатори
Во чест на Гоце Делчев, Пере Тошев и солунските атентатори

   Прилепските гимназијалци со видео проекти, им оддаваат почит на Гоце Делчев, Пере Тошев и „Гемиџиите“

29 Апр 2020
Гимназијалците домаќини  во првиот дел на RYCO проектот
Гимназијалците домаќини во првиот дел на RYCO проектот

   СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп беше домаќин во првиот дел на меѓународниот RYCO проект

18 Фев 2020
Трибина за социјалните мрежи
Трибина за социјалните мрежи

   Во гимназијата „Мирче Ацев“ се одржа трибина за добрите и лошите страни на социјалните мрежи

25 Јан 2020
Троен празник на Гимназијата „Мирче Ацев“
Троен празник на Гимназијата „Мирче Ацев“

   Гимназијата прослави Патронен празник, 75 години постоење и 70 години од првата генерација матуранти.

Нешто лично
18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

19 Мар 2020
Македонка во Кина за време на пандемијата
Македонка во Кина за време на пандемијата

   За животот во Кина за време на пандемијата разговараат Ања Еклер со Александра Ацеска

Гимфест
гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест
Нешто задолжително

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2020
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија