MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Прашања и одговори

Место каде што може да поставите прашање и да добиете одговор на истото

Постави прашање!

Поставени прашања и одговори:


30.08.2015

Прашање од Ивана: Во колку часот учениците кои годинава ќе бидат прва година треба да дојдат на училиште на 1ви септември ?

Одговор: За прва година, наставата започнува во 07:30 ч. што значи, учениците треба да бидат во училишниот двор 15 минути порано.


24.06.2015

Прашање од Андреј: Дали за децата од спортската паралелка се примени сите оние кои имаат потврда од ФФМ или зависи од просекот ?

Одговор: За сите ученици во спортските паралелки (од спортската академија) не важи рангирањето по успех туку се примаат само со потврдата од ФФМ или РФМ.


19.05.2015

Прашање од Ѓорѓи: Дали оценките од екстерно се користат во просекот при запишување?

Одговор: Да, оценките од екстерното се пресметуваат во просекот на ученикот при запишување во прва година. Огласот може да го прочитате >>ОВДЕ<<.


29.04.2015

Прашање од Ангела: Дали имате некои модни ревии или такви натпревари?

Одговор: Да, имаме еден таков натпревар кој се организира на училишно ниво а потоа на државно ниво. Натпреварот е именуван како „Trash Fashion“.


27.02.2015

Прашање од Дијана: Кога би биле уписите за прва година?

Одговор: Огласот за запишување на ученици во средните училишта го објавува МОН, а потоа секое училиште објавува интерен оглас. Ќе бидете известени по електронска пошта кога ќе биде објавен интерниот оглас.
ДОПОЛНУВАЊЕ (06.04.2015) ОГЛАСОТ Е ОБЈАВЕН и може да го прочитате ОВДЕ
.


09.11.2014

Прашање од Изабела: Дали можи преку интернет да читам лектира и ако можи како ?

Одговор: Не е можно да читате лектира преку нашава веб страна. Побарајте ја лектирата во електронска форма на интернет (поставена на друг сервер) и доколку ја има преземете ја.


 

 

Гимназијата на:

 
 
 

Контакт:

Средно општинско училиште
ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“
Прилеп
Ул.„Прилепски бранители“
бр 96а
7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841
e-mail:
gimnazija@gimprilep.edu.mk


Оди најгоре