МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
Тестот помина. Следува малку забава !
 

 

 

Настани
23 Ное 2023
Предавање за гимназијалците од Д-р Марилена Стреид Бианки
Предавање за гимназијалците од Д-р Марилена Стреид Бианки

   За ЦЕРН, за физиката, за науката, за технологијата, за учењето и успехот ...

21 Ное 2023
Шампионски ракометен поход на гимназијалците
Шампионски ракометен поход на гимназијалците

   Ракометарите од Гимназија „Мирче Ацев“ победници на општинските натпревари

20 Ное 2023
Прво и второ место за македонистите
Прво и второ место за македонистите

   Гимназијалците освоија прво и второ место на регионалниот натпревар по македонски јазик

18 Ное 2023
Браво за младите физичари од гимназијата „Мирче Ацев“
Браво за младите физичари од гимназијата „Мирче Ацев“

   Гимназијалците освоија едно прво и две втори места на натпреварот „Млади физичари“

11 Ное 2023
Гимназијалци во посета на Витаминка
Гимназијалци во посета на Витаминка

   Прилепските гимназијалци, по проектната активност по хемија, ја посетија Витаминка

28 Окт 2023
Дисеминација на Еразмус+ проект
Дисеминација на Еразмус+ проект

   Дисеминација на проектот Chemical Dancing Models (Хемиски танцувачки модели)

25 Окт 2023
Во гимназијата се одржа работилница на француски јазик
Во гимназијата се одржа работилница на француски јазик

   Во гимназијата се одржа работилница на француски јазик како дел од проектот „Учиме и создаваме поинаку“

11 Окт 2023
Избрани се телата и органите на Ученичкиот парламент
Избрани се телата и органите на Ученичкиот парламент

   Конститутивна седница на Ученичкиот парламент, за учебната 2023/24 год.

Нешто лично
17 Јан 2021
Тајната на кварцниот камен
Тајната на кварцниот камен

   Приказна за еден вистински камен кој повеќе од 35 години стои крај патот кој води до гимназијата.

18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2023
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија