МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА МАТУРСКА ПРОЕКТНА ЗАДАЧА

 

ЕКОНОМИЈА, БИЗНИС, МЕНАЏМЕНТ - Четврток 06.04.2023 во 10:00 и Петок 07.04.2023 во 10:00

ИСТОРИЈА - Четврток 06.04.2023 во 12:30

ИНФОРМАТИКА - Четврток 30.03.2023 14:15 и Вторник 04.04.20203 во 13:30

СПОРТ - Четврток 30.03.2023 во 08:00

БИОЛОГИЈА - Вторник 11.04.2023 во 12:00

ЛИКОВНА УМЕТНОСТ - Четврток 30.03.2023 во 18:30

ФИЛОЗОФИЈА, ЛОГИКА, ЕТИКА - Понеделник 03.04.2023 во 13:30

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И ЛИТЕРТУРА - Вторник 04.04.2023 во 14:00

ХЕМИЈА - Вторник 04.04.2023 во 18:30

АНГЛИСКИ ЈАЗИК - Понеделник 03.04.2023 во 15:20

ГЕОГРАФИЈА - Понеделник 10.04 во 12:30

ПСИХОЛОГИЈА - Понеделник 10.04 во 17:00

ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК; ЛАТИНСКИ ЈАЗИК - Четврток 13.04.2023 во 12:00

СОЦИОЛОГИЈА - Петок 31.03.2023 во 13:00

ФИЗИКA - Понеделник 03.04.2023 во 15:10

МАТЕМАТИКА - Четврток 06.04.2023 во 13:00

За поконкретни информации, матурантите можат да се консултираат со своите ментори

 

НАПОМЕНА!

ЗА ПОЛАГАЊЕ НА МАТУРСКА ПРОЕКТНА ЗАДАЧА, НА ДЕНОТ НА ПОЛАГАЊЕТО, ОД НАСТАВА СЕ ОСЛОБОДЕНИ САМО УЧЕНИЦИТЕ КОИ ПОЛАГААТ.
ОСТАНАТИТЕ УЧЕНИЦИ ТРЕБА ДА ЈА СЛЕДАТ НАСТАВАТА.

 

 

Настани
02 Јун 2023
Девет награди на државниот натпревар по биологија
Девет награди на државниот натпревар по биологија

   Гимназијалците освоија девет награди и една пофалница на државниот натпревар по биологија

28 Мај 2023
Продолжуваат успесите по хемија
Продолжуваат успесите по хемија

   Гимназијалците од државниот натпревар по хемија се вратија со две втори награди

27 Мај 2023
Гимназијалците од „Мирче Ацев“ со најмногу награди по географија
Гимназијалците од „Мирче Ацев“ со најмногу награди по географија

   Гимназијалците ги собраа наградите на државниот натпревар по географија

24 Мај 2023
Четврта средба на транснационалниот проект „Chemical Dancing Models“
Четврта средба на транснационалниот проект „Chemical Dancing Models“

   Проектниот тим од Гимназијата „Мирче Ацев“ беше домаќин на транснационален проект

24 Мај 2023
Гимназијалците, победници на државниот натпревар по музичка уметност
Гимназијалците, победници на државниот натпревар по музичка уметност

   Гимназијалците од „Мирче Ацев“ успешни на сите натпревари по музичка уметност

17 Мај 2023
Генерацијата 2020/2024 во Италија
Генерацијата 2020/2024 во Италија

   По неколку години пауза, се реализираше повеќедневната екскурзија за учениците од Гимназијата

10 Мај 2023
Второ место по англиски јазик
Второ место по англиски јазик

   Гимназијалецот Михаел Матески освои второ место на државниот натпревар по англиски јазик

04 Мај 2023
Прва награда на државниот натпревар по биологија
Прва награда на државниот натпревар по биологија

   Ученичката Софија Гешоска на државниот натревар по биологија ја освои Првата награда

Нешто лично
17 Јан 2021
Тајната на кварцниот камен
Тајната на кварцниот камен

   Приказна за еден вистински камен кој повеќе од 35 години стои крај патот кој води до гимназијата.

18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

Гимфест
гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест
Нешто задолжително

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2023
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија