МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Не биди жртва! Заштити се на интернет!

Стоп за интернет насилството!

   Поради зачестената појава на интернет насилство и зголемениот број на жртви на интернет насилство од страна на поединци или групи на социјалните мрежи, во интерес на учениците и нивните родители ги поставуваме овие документи и насоки за заштита на интернет.
   Документите се преземени од веб страната на Дирекцијта за заштита на личните податоци.
   Содржат корисни совети и мерки кои треба да ги преземат учениците за да се заштитат на интернет.
   Содржат корисни совети и мерки кои треба да ги применат родителите за да ги заштитат своите деца на интернет.
   Прочитајте и низ конкретни примери научете како да реагирате во одредени ситуации за да се намали бројот на жртвите на интернет насилството.

(препорачуваме да користите компјутер за прегледување на содржините)

Преземи го документот!: 

пдф САЈБЕРНАСИЛСТВО - ПРИРАЧНИК, ШТО Е ОНЛАЈН (САЈБЕР, ИНТЕРНЕТ) НАСИЛСТВО И КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИШ ОД ИСТОТО

Преземи го документот!:

пдф БЕЗБЕДНО НА ИНТЕРНЕТ - ПРИРАЧНИК, КАКО ВОЗРАСНИТЕ МОЖАТ ДА ИМ ПОМОГНАТ НА ДЕЦАТА ДА СЕ ЗАШТИТАТ НА ИНТЕРНЕТ

  Повеќе за овие актуелни теми може да прочитате на следните линкови:

Безбедно на интернет: http://bezbednonainternet.org.mk/index.php

Дирекција за заштита на личните податоци: https://dzlp.mk/


Објавено на: 29 Јан 2020

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија