МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Шест медали за гимназијалците

 

     На 53-от Државен натпревар на младите истражувачи од Р.Македонија - Наука на млади, што се одржа на 13-ти мај во СОУ „Гоце Делчев“ – Куманово, на кој учествуваат 200 ученици од средните  училишта од Р.Македонија,  учениците од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп ги освоија следните награди:

народна техника

  • Искра Белческа – II-7 клас – освои  прво место - златен медал во областа – аналитичка хемија – ментор проф. Христина Манческа

народна техника

  • Ивана Дукоска – II-3  клас – освои  второ  место  - сребрен  медал во областа – аналитичка хемија – ментор проф. Христина Манческа

народна техника

  • Бранислав  Попоски – I - 4 клас  – освои  прво место - златен медал во областа – компјутерско  програмирање  – ментор проф. Анета  Стојческа

народна техника

  • Димитар  Милески – IV-8 клас- освои  второ  место  - сребрен  медал во областа – web дизајн  – ментор проф. Анкица Стеваноска Јанческа

народна техника

  • Ангела Милошеска – II-6 клас- освои  трето  место  - бронзен  медал во областа – web дизајн  – ментор проф. Анкица Стеваноска Јанческа

народна техника

  • Симона Димеска – III-5 клас – освои второ место – сребрен медал – во  областа на физиката  – ментор  проф. Кире Јосифоски

   Освојувањето на многу награди од страна на нашите ученици на ова престижно натпреварување е традиција која продолжува.


Објавено на: 17 Мај 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија