МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

биди гимназијалец 

bidi gimnayijalec prilep

 

 

 


 

     Драги матуранти!

 

     Немајќи друга можност и прилика да Ви ја честитаме матурата, поради специфичната ковид ситуација, ја користиме оваа прилика од името на директорот, професорите, стручната служба и вработените да Ви го честитаме завршувањето на четврта година и да Ви посакаме многу успех при полагањето на Државната матура.

     Да Ви посакаме исполнување на Вашите желби и успешно запишување на високошколските институции во државата и надвор од неа.

     Да Ве служи добро здравје и сите здрави, среќни и весели да се сретнеме во август при доделувањето на дипломите за завршено средно образование.

     Да се надеваме дека дотогаш ќе биде подобрена ковид ситуацијата и ќе можеме да организираме едно заедничко дружење на сите матуранти и нивните професори што подостоинствено да го заокружиме Вашиот четиригодишен престој во Гимназијата на еден свечен заеднички настан.

     Ви благодариме за се она како ученици што го направивте во овие четиири години и да ги меморираме во наше вечно сеќавање само убавите моменти од нашето четиригодишно заедничко дружење и соработка.

     Довидување во Август.

 

 

Директор Димче Настоски

Настани
30 Јун 2021
Второ место на државниот натпревар по биологија
Второ место на државниот натпревар по биологија

   Софија Гешоска, го освои второто место на државниот натпревар по биологија

29 Јун 2021
Матеј Звездакоски, државен првак во шах
Матеј Звездакоски, државен првак во шах

   Гимназијалецот Матеј Звездакоски, го освои првото место на државното првенство во шах

05 Јун 2021
Успех на регионалниот натпревар по хемија
Успех на регионалниот натпревар по хемија

   Четири ученици ќе ја претставуваат гимназијата на државниот натпревар по хемија

12 Мај 2021
Невиден успех по географија
Невиден успех по географија

   На државниот натпревар по географија гимназијалците постигнаа големи успеси

11 Мај 2021
Нови успеси на гимназијалците на натпреварoт по хемија
Нови успеси на гимназијалците на натпреварoт по хемија

   Гимназијалците по одличните резултати на општинскиот, продолжуваат на регионален натпревар по хемија

05 Мај 2021
Имаме ли сите иста шанса
Имаме ли сите иста шанса

   И во време на пандемија нашите гимназијалци покажаа дека ако нешто силно се посакува може да се оствари.

29 Апр 2021
Успеси на олимпијадата по информатика
Успеси на олимпијадата по информатика

   Два бронзени медали за нашите гимназијалци на олимпијадата по информатика

21 Апр 2021
Гимназијалците успешни и на регионалниот натпревар по англиски јазик
Гимназијалците успешни и на регионалниот натпревар по англиски јазик

   Продолжуваат успесите и на регионалниот натпревар по англиски јазик

Нешто лично
17 Јан 2021
Тајната на кварцниот камен
Тајната на кварцниот камен

   Приказна за еден вистински камен кој повеќе од 35 години стои крај патот кој води до гимназијата.

18 Јун 2020
Педагог
Педагог

   Краток филм за проф.Вера Сувочалмоска, првиот педагог во средните училишта во Прилеп

09 Мај 2020
Екскурзија низ текст и слики
Екскурзија низ текст и слики

   Проект на гимназијалките Вероника Кукеска и Кристина Каламукоска

23 Апр 2020
Извидници
Извидници

   Ученичката Милена Спиркоска изработи интересен проект „Историјат на извидничкото движење“

Гимфест
гим-фест
gimfest 2018
gimfest 2017
gimfest 2016
гим-фест
gimfest
gim-fest
гимфест
Нешто задолжително

Контакт:

Средно општинско училиште

ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ - Прилеп

Ул.„Прилепски бранители“

бр. 96а

7500 Прилеп

тел/факс: ++38948425841

e-mail контактГимназијата на:


facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo

 

Контакт форма:Пресметај:Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2021
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија