МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Ново меѓународно искуство на прилепските гимназијалци

 

Гимназијалците од Прилеп, по вторпат во Полска

   Веќе втора година со ред терминот од 01.09 до 09.09 е резервиран за гимназијалци кои учествуваат на меѓународна младинска размена во Полска.

   И оваа година продолжи одличната соработката помеѓу невладината организација „Жетва на знаење“ од Прилеп  и СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ па така гимназијалците: Филип Димовски, Матеја Илиеска, Косара Блажеска, Александра Илиеска, Огнен Цветаноски и Бранислав Попоски под раководство на професорот Мартин Наумоски беа во посета на Nowiny, Kielce во Полска.
   Целта на посетата беше учество и претставување на Р.Македонија на семинарот „Express yourself“ семинар за толеранција, мотивација и тимска работа.

   Нашите гимназијалци заедно со средношколци од Полска, Португалија и Романија девет дена разменуваа искуство, култура и знаења од различни области, а крајниот резултат беше годишен меѓународен календар на кој партиципираа сите учесници.
   Erasmus + се појавува како покровител на оваа младинска размена, а со оглед на фактот што гимназијалците се покажаа во одлично светло им беа доделени сертификати.

 

   Се надеваме дека во иднина соработката ќе продолжи на задоволство на сите и дека уште многу години ќе се гордееме на успесите на прилепските гимназијалци.

 

 


Објавено на: 19 Сеп 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија