МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Илина и Лина - докажани таленти по ликовна уметност

 

ликовна колонија Кратово 2017

Кратово 2017

    На 24 та Меѓународна детска Ликовна колонија „Лазар Софијанов“ во Кратово, која се одржа од 12.06 до 17.06 2017 година во организација на Домот на културата од Кратово, учествуваа 28 млади ликовни таленти.

   Со својата креативност и ликовен талент, сликајќи на платно со акрилна техника мотиви од архитектурата на градот домаќин, неговите кули, мостови, куќи и улици, на оваа ликовна колонија во категорија средни училишта, посебно се истакнаа учениците од Гимназијата „Мирче Ацев“- Прилеп.

  • Илина Смугреска го освои првото место. Ментор на Илина ѝ е проф.Гордица Димитриевска Груеска
  • Лина Антоска го освои третото место. Ментор на Лина ѝ е проф. Александар Џинго

цела екипа Кратово

 

 


Објавено на: 25 Јун 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија